2013. május 1., szerda

Draft - 1. kör - Kyle Long - Ismertető

Poszt: OG
Egyetem: Oregon
Született: 1988. december 5. (Ivy, Virginia)

Magasság: 6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg: 311 lb (141 kg)










Erősségek:

NFL falember felépítéssel bír. Magassága mellett hosszú és erős karjai vannak, amik kinyújtásával messzire el tudja tartani a védőt (futás közben gyakran az egyik keze is elég hozzá, hogy félrepakolja az ellenfelet). Felstőtestének ereje elég ozzá, hogy a kisebb DT-ket elmozdítsa a helyükről. Erős a lába is, és magasságához képest hajlékony így jól le tud horgonyozni és ekkor képtelenség megmozdítani. Elképesztően mobilis a méretéhez képest, gond nélkül átjut a második vonalba, vezérblokkoló és olykor több célpontot is kivesz a játékból. Érti a kombó blokkolást, adott a lábmunkája hogy futásnál jó szöget tudjon felvenni, mennek neki a zone playek, és ügyel rá, hogy az embere ne tudjon leforogni róla pass protectionnél. Csodás hozzáállása van a játékhoz, folyamatosan bíztatja a társait.

Gyengeségek:

Még mindig új neki a játék, kiforratlan focista. Nem mindig használja ki az adottságait. Túl sokat vár a snap után mire felveszi a pozíciót és mire meglökné az emberét, az már kiszabadult. Ugyanez van a linebackerek ellen, gyorsabban kéne döntenie. Nem tudja belül tartani a kezét a védő ellen, így az megragadhatja a célpontját. Üres területen kissé tanácstalan, nem jellemző, hogy megragadná az emberét aztán beledöngölné a földbe. Elég nehézkesen indult a karrierje.

Megjegyzések:

Édesapja a hall of famer, Howie Long, bátyja pedig Chris Long a Rams-ből. Középiskolában focizott és baseballozott is, utóbbiban draftolták a 23. körben 2008-ban, de inkább továbbtanult és a Florida State csapatában ütögetett tovább. 2009 januárjában tanulmányi okok és egy ittas vezetés miatt el kellett hagynia a csapatot és a Saddleback CC-ban kötött ki, ahol visszatért a focihoz, DE volt és 16 szerelést jegyzett 1 sacckel. 2011-ben átkerült a támadófalba, év végén pedig elkötelezte magát az Oregonhoz. Egy évig kezdő a Ducks-ban, T és G poszton, szeretett volna egy extra évet kapni az NCAA-től, de az megtagadta, így maradt a draft. Howie és Chris Long szerint Kyle a legjobb atléta a családban. Mérete és atletikussága miatt kiváló alapanyagnak tűnik, aki egyszer már bizonyította, hogy kevés rutinnal is gyorsan alkalmazkodik a magasabb szinthez, és nyilvánvalóan a vérvonal is sokat segít a hírnevén.

Forrás: bowl.hu 

Az idei Senior Bowl-ra Long-ot a veterán NFL támadófal-koordinátor, Tony Wise készítette fel, ahol látott pár egyedülálló vonást a Bears első körös választottjában.
"Még senkit nem edzettem, aki ilyen méretű és mellé ilyen jó atletikus adottságai voltak." - mondta Wise, aki egy héten keresztül foglalkozott a 6'6 inch (~198 cm) magas és 313 font (~141 kg) súlyú játékossal.
Tony Wise nem arról híres, hogy bárkiről is ilyeneket mondjon, ugyanis 18 évnyi tapasztalata van a falemberek edzésében - amiből 6-ot a Bears-ben töltött (1993-98-ig).

Amikor a HoF Howie Long edzőt keresett a fiának, Jimmy Johnson-t, a CBS újságíróját kérte meg, hogy ajánljon valakit. Johnson irányította Longékat Tony Wise-hoz.
"Nagyszerű ember, igazi régimódi edző, akinek hatalmas tapasztalata és tudása van a profi fociban. Miután elkezdett velem foglalkozni, azonnal rámutatott arra, hogy jelenleg még elég nyers a játékstílusom, de jól haladtam az együtt töltött idő alatt, így ihetetlen sok tapasztalatot sikerült szereznem." - nyilatkozta Kyle.
Mielőtt még látott volna Long-ról felvételeket, Wise felvette a kapcsolatot az egyetemi csapatának fal-edzőjével, Steve Greatwood-al, hogy információkat gyűjtsön a 24 éves, korábbi baseballjátékosról. Wise és Long az egy hét alatt passrush gyakorlatokat végeztek és Wise tanácsokkal látta el a fiatal játékost a Senior Bowl-al és a Combine-al kapcsolatban.
"Nagyon jó benyomást keltett bennem az atletikusságával. Amikor először találkoztunk, pont olyan hatalmasnak tűnt, mint ahogy mások leírták. Miután láttam a pályán is gyakorlás közben, rádöbbentem, hogy a méreteihez képest mit tud." - mondta Wise.
"Igen, még nyers, de ilyen atletikussággal úgy gondolom, nem lesz nehéz dolga felvenni a profi foci ritmusát."

Tony szerint Kyle a Bears által tervezett Guard pozíció helyett jobban illene bal oldali Tackle-nek:
"Az edzők mindig olyan nagy embereket keresnek akik elég atletikusak ahhoz, hogy biztos támpontot nyújtsanak a fal szélein."
- magyarázta - "Ahogy én látom, benne megvannak az ehhez szükséges tulajdonságok. A karjai erősek és megvan a képessége, hogy jól is használja őket, ugyanakkor jó irányváltó képességei is vannak, amivel passzvédelemben eredményes lehet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése