2012. december 14., péntek

Injury report - Week 15

Először is elnézést szeretnék kérni a rengeteg elmaradt összefoglaló miatt, de sajnos a félév végéhez közeledve az Egyetem osztja be az időmet, nem én magam... A Facebook oldalt próbálom frissen tartani, de nagyobb bejegyzésekre nem sok időm jut, így megértéseteket kérem.

Amiről viszont ma szó lesz az a csapat sérült-listája. Sajnos hosszú. 4-5 hete elindult egy olyan sérüléshullám, aminek lehet hogy a szezonunk lesz az ára.


A hét elején szokásos edzés a sérültek számára való tekintettel elmaradt, helyette egy kis szellemfrissítő sétát tartott a csapat. 
Csütörtökön azonban visszatért minden a régi kerékvágásba, megtartották a menetrendszerű edzést, amin azonban több meghatározó játékos sem tudott részt venni.
Earl Bennett agyrázkódásból, Tim Jennings vállsérülésből próbál felépülni a vasárnapi mérkőzésre. [azóta kiderült, hogy Earl Bennett nem játszik a Packers ellen. szerk.]
A középső linebacker Brian Urlacher szintén nem vett részt az edzésen, bár nem volt meglepő, mivel a sérülése régóta tudjuk, hogy az egész alapszakaszra kispadra kényszerítette.
A második számú futó, Michael Bush bordasérülés, az újonc védő Shea McClellin térd, míg Henry Melton egyéni okokra hivatkozva maradtak távol - mondta Lovie Smith

"Több sérüléssel bajlódó játékosunk viszont - ha csak limitáltan is - de tudott edzeni."

Ők Lance Briggs, Jay Cutler, Kellen Davis, Geno Hayes, Jonathan Scott és Matt Toeaina.

Stephen Paea (láb), Chris Spencer (térd) és Charles Tillman (váll) viszont sérülésükből felépülve teljes edzésmunkával vettek részt csütörtökön.

A lista tehát, ahogy említettem, hosszú. Rengeteg kulcsjátékos hiányzik, ami a vasárnapra való tekintettel jelentős hátrányt jelenthet Green Bay ellen.

Az ellen oldalán Jordy Nelson, James Starks és C.J. Wilson nem edzettek, Donald Driver, Terrel Manning, Clay Matthews, T.J.Lang pedig csak limitáltan.

Matthews visszatérésével szintén nem javultak a hétvégi esélyeink.

A Bears idei alapszakaszbeli mérlegét tekintve az aggodalom teljesen érthető módon öntheti el a szurkolókat. A tengerentúli sajtóban már Lovie Smith jövő évi vezetőedzői pozícióját és kérdésesnek ítélik - teszem azt hosszá, hogy szerintem jogosan.
Az idei játék képét eltekintve, a mérleg nem tükrözi hűen a csapatban rejlő lehetőségeket. Természetesen a fentebb látható hosszú sérült-lista nem teszi könnyebbé az edzők helyzetét, azonban az elmúlt 5 hétben elszenvedett 4 vereség még így sem volt indokolt. A csapat játéka rossz. Az edzői munka rossz. Rengeteg kulcsjátékban az elkapók sorozatosan elejtik a labdákat, Tice rapszódikus game-planjéről pedig ne is beszéljünk.
Nehéz végjáték következik a csapat számára, ahol akár a rájátszásba kerülés is veszélybe kerülhet.

Viszont ne feledjétek: vasárnap este 7-órától BEAR Down!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése